Városlista
2024. március 1, péntek - Albin

Hírek

2022. December 09. 15:38, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Emelték a tétet a dombóvári tűzoltók

 Emelték a tétet a dombóvári tűzoltók

22 emeletet kellett leküzdeni a dobogó legfelső fokához.

November 20-án, vasárnap a „Rollover” névre keresztelt lépcsőfutó bajnokság a következő, ezúttal budapesti állomásához érkezett. A Semmelweis Egyetem épületének rajtvonalához Tolna megye három dombóvári és egy paksi tűzoltója sorakozott fel. A 22 emelet magas lakóépület lépcsőházában kijelölt útvonalat teljes védőruházatban és légzőkészülék használata mellett kellett teljesítenie a tűzoltóknak, amely leküzdését további feladatok nehezítettek. A földszinten egy speciális ajtószerkezetet kellett kinyitnia a versenyzőknek egy akkumulátoros feszítő segítségével. Több szinten is tömlőt kellett szerelniük az indulóknak, valamint, a célvonal előtt egy 80 kilogrammos bábut is menteniük kellett.

A 30 év alatti korcsoportban Csikos Bence (Dombóvári HTP) első helyen, míg Turcsán Tamás (Paksi HTP) a harmadik leggyorsabb időt futotta.

A 40 év feletti korosztályban Gulyás István (Dombóvári HTP) a dobogó tetejére, míg Juhász István (Dombóvári HTP) az emelvény harmadik fokára állhatott.

Abszolút összetettben Gulyás Istvánt senki sem tudta megelőzni, aranyéremmel, míg Csikos Bence dombóvári bajtársa a bronzéremmel tért haza.

A páros versenyszámban pedig még a palettáról hiányzó ezüstérmet Gulyás István és Csikos Bence érdemelte ki.

A dombóvári tűzoltókban még maradt annyi erő, hogy a december 3-án, szombaton Horvátország fővárosában rendezett jótékonysági lépcsőfutó versenyen is magukra húzzák a teljes védőfelszerelést. Rekordszámú tűzoltó indult hazai színekben. Tűzoltóink a saját elvárásaikon is felül teljesítettek. Három kategóriában álltak a rajthoz a versenyzők. Light kategóriában teljes védőruházatban kellett leküzdeni az emeleteket légzőkészülék használata nélkül. Open kategóriában már légzőkészülékkel, kompozit (az acél nyomástartó edénytől könnyebb) palackkal, míg a Strong kategóriában acélpalackkal a hátukon mérték a tűzoltók időeredményeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 28. 09:58, szerda | Helyi

XVII. Dombóvári Mix Röplabda Kupa Dombóváron

Február 24-én 17. alkalommal rendezte meg a Dombóvári Mix Röplabda Kupát a Dombóvári Amatőr Röplabda Club Szabadidős Egyesület.

2024. Február 27. 08:23, kedd | Helyi

Bor- és pálinkaversenyt tartottak Döbröközön

Az önkormányzat az idei évben is megszervezte a gazdák bor- és pálinkaversenyét. 13 bor és 17 pálinka minta érkezett be a bírálatra.

2024. Február 26. 10:18, hétfő | Helyi

Nem volt elég széles az úttest a dombóvári kerékpárosnak

A dombóvári rendőrök a város bevezető szakaszán a 61-es főúton ellenőrizték azt a helyi kerékpárost, aki jó indulattal sem volt vezetésre képes állapotban, amikor megállították.

2024. Február 26. 08:44, hétfő | Helyi

A vetési varjú fészkek eltávolítását végzik a napokban Dombóváron

A munkálatok ideje alatt rövid ideig tartó, szakaszos útlezárások várhatóak.