Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Június 05. 14:15, hétfő | Belföld
Forrás: Ügyészség

A nyílt utcán akart leszúrni egy férfit a vádlott Ajkán

A nyílt utcán akart leszúrni egy férfit a vádlott Ajkán

Kábítószert is fogyasztott a 38 éves férfi.

Emberölés bűntettének kísérlete, rongálás vétsége és kábítószer fogyasztása miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 38 éves férfival szemben, aki alkohol és kábítószer hatása alatt, 2022. szeptember 14-én reggel az utcán le akart szúrni egy ismerősével beszélgető férfit, majd a késsel kivágta a sértett és egy másik férfi gépkocsijának kerekeit Ajkán.

A vádirat szerint a szeszes italtól és kábítószertől befolyásolt állapotban lévő elkövető minden előzetes ok nélkül kiabálni kezdett az egyik ABC-üzlet előtti területen, majd a közelben kollégájával beszélgető sértett felé indult, miközben ordítva vonta őket kérdőre, hogy miért vigyorognak. A sértett erre megkérdezte, hogy mi a problémája, és kérte a vádlottat, hogy menjen el. A férfi ezzel szemben közvetlenül elé állt és az arcába ordította, hogy leszúrja, a nadrágja övéből pedig elővett egy bicskát, azt kinyitotta, és határozott, erőteljes mozdulattal a sértett szíve felé szúrt.

A sértettnek sikerült kivédenie a szúrást, és próbálta lefogni a továbbra is támadó, öléssel fenyegetődző vádlottat. Dulakodásuk során mindketten a földre kerültek, azonban a vádlottnak sikerült kiszabadulnia a sértett fogásából. A sértett ezért menekülni akart, ám az elkövető utána futott, és a késsel hadonászva megöléssel fenyegette, mígnem a rendőrség érkezésének hírére elszaladt. A sértett a bántalmazás következtében kisebb, horzsolásos sérüléseket szenvedett.

A vádlott a menekülése során a késével kivágta a sértett egy közeli parkolóban álló gépkocsijának két gumiabroncsát, valamint mintegy 50 méterrel odébb egy másik sértett autójának kerekeit is tönkretette, akire személyes okból haragudott.

Az ügyészség a vádiratában a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta.

Címkék: ajka, késelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.