Városlista
2023. április 2, vasárnap - Áron

Hírek

2011. Február 06. 19:16, vasárnap | Helyi
Forrás: ORFK Szóvivői Iroda

A bátorság első vonala! Adjon vért! Váljon a mindennapok hősévé!

A bátorság első vonala! Adjon vért! Váljon a mindennapok hősévé!

2008. február 11-én, Esztergom-Kertvárosban szolgálatteljesítés közben hősi halált halt Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy. Emlékére 2010-től kezdődően minden év február 11-e a Magyar Köztársaság Rendőrségének hivatalos vér

Az országos akció keretében a dombóvári városi kórházban működő vérellátó állomáson február 10-én, csütörtökön 7.30-tól 15 óráig várják a véradókat.

Az önkéntes véradással nem csak Borbély Zoltánnak kíván emléket állítani a Rendőrség, de tisztelegnek azon rendőrök emléke előtt is, akik mindannyiunk biztonságának megóvása érdekében teljesített szolgálatuk közben haltak hősi halált. Véradásuk néma főhajtás a hősök előtt, egyben néma tiltakozás az erőszak ellen.

Tavaly, az I. Országos Rendőrségi Véradónapon 2566 egység vérrel gazdagították a karukat nyújtók országunk vérkészletét, ami több mint 7500 emberélet megmentésére volt elegendő. Folytatva a Rendőrség hősi halottai előtti tisztelgést és a segíteni akarást, 2011 februárjában a Magyar Köztársaság Rendőrsége és a Magyar Vöröskereszt immáron második alkalommal várja véradásra a rendszeres véradókat, valamint mindazokat, akik véradóként szolidaritást vállalnak egy-egy munkatársuk, embertársuk, vagy családtagjuk egészségének, életének megmentéséért.

Idén a tavalyihoz képest még több helyszínen, országszerte 61 város rendőrkapitányságán várjuk a segíteni akarókat. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat által szervezett véradások városonként egy-egy napon át lesznek elérhetőek február 4. és 14. között. A véradások pontos időpontjait és helyszíneit tartalmazó táblázatot a www.police.hu és a www.veradas.hu weboldalakon tekinthetik meg.

Ünnepélyes keretek közt emlékezik meg a Rendőrség február 11-én a Magyar Vöröskereszt székházában Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagyról és hősi halált halt bajtársairól. Akik velük együtt tisztelegnek e napon: Novodomszky Éva, Fehér Adrienn, Janza Kata, Mága Zoltán, Pintér Tibor, St.Martin, Várfi Sándor, Horváth Gyula és a Készenléti Rendőrség Zenekara.

Legyen Ön is egy a segíteni akarók közül! Adjon vért, váljon a mindennapok hősévé és mentse meg 3 ember életét!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 31. 21:21, péntek | Helyi

Hét év után ismét elindult az Ötórai tea beszélgetéssorozat

Miszlai József tanár urat Markovits Magdolna - volt kollégája - kérdezte gyerekkoráról, iskolás éveiről és a szakmáról.

2023. Március 31. 12:00, péntek | Helyi

Három héten belül a harmadik balesetet okozta a dombóvári autós

A 75 éves dombóvári sofőr legutóbb egy parkoló autónak tolatott neki.

2023. Március 31. 09:00, péntek | Helyi

Környezetvédelmi programjukat mutatták be a Szivárvány Óvoda óvodapedagógusai

A dombóvári Szivárvány Óvoda óvodapedagógusai Szekeresné Hodnik Boglárka és Kovácsné Kollár Ágnes a Katolikus Pedagógiai Intézet meghívására tartottak előadást Budapesten március 23-án.

2023. Március 30. 12:00, csütörtök | Helyi

A nappalijában termesztett kábítószert egy férfi Vásárosdombón

Kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként a komlói rendőrök azt a férfit, akivel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy az otthonában kábítószert termeszt.