Városlista
2024. március 1, péntek - Albin

Hírek

2022. Január 20. 08:57, csütörtök | Helyi

Az újraélesztés gyakorlatát szeretnék népszerűsíteni Dombóváron

Az újraélesztés gyakorlatát szeretnék népszerűsíteni Dombóváron

Az önkormányzat, a Dombóvári Mentő Alapítvány és a dombóvári iskolák hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, fórumokon, nyílt napokon, képzéseken fogják első körben a pedagógusoknak megmutatni az alapokat.

Sokan szorítottunk Gerber Istvánért múlt év őszén, mint ismeretes a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpontban lett rosszul és a tanárok határozott fellépésének köszönhetően sikerült újraélesztéssel esélyt adniuk a felgyógyulására. István nagyon hálás ezért és még decemberben kezdeményezte Pintér Szilárd polgármesternél az újraélesztés gyakorlatának népszerűsítését a diákok körében, melyhez a Dombóvári Mentő Alapítvány is csatlakozott.

A mai napon a hét oktatási intézmény egy-egy képviselőjével, vezetőjével közösen ültek le a részletek megbeszélésével, kidolgozásával kapcsolatban. Hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, fórumokon, nyílt napokon, képzéseken fogják első körben a pedagógusoknak megmutatni az alapokat, majd a diákoknak és rajtuk keresztül szüleiket is szeretnék bevonni az újraélesztés minél szélesebb körben való elsajátítása érdekében Dombóváron.

A hangsúly a rendszerességen van, erről többen határozott álláspontot alakítottak ki az egyeztetés alkalmával. Polónyi Csilla, az alapítvány elnöke szakemberként elmondta, lényeges, hogy a félelem, a pánik helyett a kompetencia érzése vezérelje az ellátó személyt segítségnyújtáskor, s ahhoz, hogy ez a feltétel Dombóváron minél több esetben meglegyen, szükséges a folyamat elindítása az iskolában. Örülnek a kezdeményezésnek és az oktatási intézmények részéről a pozitív hozzáállásnak.
Pintér Szilárd polgármester kiemelte, hogy az iskolákkal, valamint az alapítvánnyal együttműködve szép sikereket érhetnek el a dombóvári közösség érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 28. 09:58, szerda | Helyi

XVII. Dombóvári Mix Röplabda Kupa Dombóváron

Február 24-én 17. alkalommal rendezte meg a Dombóvári Mix Röplabda Kupát a Dombóvári Amatőr Röplabda Club Szabadidős Egyesület.

2024. Február 27. 08:23, kedd | Helyi

Bor- és pálinkaversenyt tartottak Döbröközön

Az önkormányzat az idei évben is megszervezte a gazdák bor- és pálinkaversenyét. 13 bor és 17 pálinka minta érkezett be a bírálatra.

2024. Február 26. 10:18, hétfő | Helyi

Nem volt elég széles az úttest a dombóvári kerékpárosnak

A dombóvári rendőrök a város bevezető szakaszán a 61-es főúton ellenőrizték azt a helyi kerékpárost, aki jó indulattal sem volt vezetésre képes állapotban, amikor megállították.

2024. Február 26. 08:44, hétfő | Helyi

A vetési varjú fészkek eltávolítását végzik a napokban Dombóváron

A munkálatok ideje alatt rövid ideig tartó, szakaszos útlezárások várhatóak.