Városlista
2023. április 2, vasárnap - Áron

Hírek

2022. Január 20. 08:57, csütörtök | Helyi

Az újraélesztés gyakorlatát szeretnék népszerűsíteni Dombóváron

Az újraélesztés gyakorlatát szeretnék népszerűsíteni Dombóváron

Az önkormányzat, a Dombóvári Mentő Alapítvány és a dombóvári iskolák hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, fórumokon, nyílt napokon, képzéseken fogják első körben a pedagógusoknak megmutatni az alapokat.

Sokan szorítottunk Gerber Istvánért múlt év őszén, mint ismeretes a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpontban lett rosszul és a tanárok határozott fellépésének köszönhetően sikerült újraélesztéssel esélyt adniuk a felgyógyulására. István nagyon hálás ezért és még decemberben kezdeményezte Pintér Szilárd polgármesternél az újraélesztés gyakorlatának népszerűsítését a diákok körében, melyhez a Dombóvári Mentő Alapítvány is csatlakozott.

A mai napon a hét oktatási intézmény egy-egy képviselőjével, vezetőjével közösen ültek le a részletek megbeszélésével, kidolgozásával kapcsolatban. Hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, fórumokon, nyílt napokon, képzéseken fogják első körben a pedagógusoknak megmutatni az alapokat, majd a diákoknak és rajtuk keresztül szüleiket is szeretnék bevonni az újraélesztés minél szélesebb körben való elsajátítása érdekében Dombóváron.

A hangsúly a rendszerességen van, erről többen határozott álláspontot alakítottak ki az egyeztetés alkalmával. Polónyi Csilla, az alapítvány elnöke szakemberként elmondta, lényeges, hogy a félelem, a pánik helyett a kompetencia érzése vezérelje az ellátó személyt segítségnyújtáskor, s ahhoz, hogy ez a feltétel Dombóváron minél több esetben meglegyen, szükséges a folyamat elindítása az iskolában. Örülnek a kezdeményezésnek és az oktatási intézmények részéről a pozitív hozzáállásnak.
Pintér Szilárd polgármester kiemelte, hogy az iskolákkal, valamint az alapítvánnyal együttműködve szép sikereket érhetnek el a dombóvári közösség érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 31. 21:21, péntek | Helyi

Hét év után ismét elindult az Ötórai tea beszélgetéssorozat

Miszlai József tanár urat Markovits Magdolna - volt kollégája - kérdezte gyerekkoráról, iskolás éveiről és a szakmáról.

2023. Március 31. 12:00, péntek | Helyi

Három héten belül a harmadik balesetet okozta a dombóvári autós

A 75 éves dombóvári sofőr legutóbb egy parkoló autónak tolatott neki.

2023. Március 31. 09:00, péntek | Helyi

Környezetvédelmi programjukat mutatták be a Szivárvány Óvoda óvodapedagógusai

A dombóvári Szivárvány Óvoda óvodapedagógusai Szekeresné Hodnik Boglárka és Kovácsné Kollár Ágnes a Katolikus Pedagógiai Intézet meghívására tartottak előadást Budapesten március 23-án.

2023. Március 30. 12:00, csütörtök | Helyi

A nappalijában termesztett kábítószert egy férfi Vásárosdombón

Kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként a komlói rendőrök azt a férfit, akivel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy az otthonában kábítószert termeszt.