Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Augusztus 21. 09:05, hétfő | Helyi

Csíkszeredai vendégek a múzeumban

Csíkszeredai vendégek a múzeumban

A Márton Áron Tehetséggondozó Központ 15 diákja és 4 kísérő tanára a hétvégén Göllébe és Dombóvárra látogatott.

Ott dr. Márton Kálmán Bocskor nevű panziójában szálltak meg. A vendégeket Novák Márk polgármester és Banda Zoltán alpolgármester, illetve a göllei civilszervezetek képviselői fogadták.

Pénteken Dombóvárra látogatott a kis csoport, ahol a kertvárosi Szent István templomot és a Szent László parkot keresték fel, majd Bodó Imre múzeumalapító gyűjteményét tekintették meg. Elhelyezték a megemlékezés koszorúját az író múzeum előtti szobránál. Délután a Helytörténeti Gyűjteményben Takács Istvánné kalauzolta a vendégeket, s végül a Kossuth Szoborcsoportot és a Lakótornyot is felkeresték, ahol Őri Nándor alapító fogadta a vendégeket. A dombóvári látogatás a Camping Étteremben estebéddel zárult, Tigelmann Péter tulajdonosnak köszönhetően.

A program a göllei falunappal folytatódott, ahol a székely vendégek is felléptek a kulturális program keretében. Itt is felkeresték Gölle község múzeumait, megkoszorúzták az író, Fekete István sírját, valamint részt vettek az esti szentmisén, melyet Szász Gyula plébános mutatott be.

Vasárnap pedig egy igali fürdőzést követően Miklai József vendéglőjében, szintén estebéd után zárult a magyarországi zarándoklat.

Fekete István Kulturális Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.