Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2018. Június 04. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Fekete István nyomában

Fekete István nyomában

Immár negyedik alkalommal szerveztünk kirándulást nagy magyar írónk emlékhelyeire.

Szombaton, Balatonkilitin át Ajkára vezetett az utunk. Balatonkilitin Szollár András elnökségi tagunk fogadott bennünket, aki bemutatta a Fekete István Oktatótermet és gyűjteményét.
Eztán a 43 fős csoport Ajkára indult, ahol Horváth Tibor az ottani Irodalmi Társaság elnöke fogadott bennünket. Ő Fekete István író ajkai éveiről tartott előadást, majd megtekintettük a Helytörténeti Múzeumot. Itt Angermayer Judit muzeológus kalauzolt bennünket. Megnéztük a helytörténeti kiállítást, a Fekete István, a Borsos Miklós és a Molnár Gábor emlékszobákat.
Eztán felkerestük az író emlékoszlopát, mely a volt gazdatiszti lakhelyén lett felállítva. Itt elhelyeztük a megemlékezés virágait Fekete István író tiszteletére. A koszorút Szívek Éva titkár és Szollár András elnökségi tag helyezte el az emlékművön. S végül felkerestük az Emlékparkot és tavat, ahol megtekintettük Borsos Miklós Fekete István szobrát és Samu Katalin állat figuráit is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.