Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2011. Május 07. 23:59, szombat | Helyi

Füvesek és kenőasszonyok a borbélyműhely szomszédságában

Füvesek és kenőasszonyok a borbélyműhely szomszédságában

Bordi Anna fitoterapeuta, a Dombóvári Városszépítő és Városvédő közhasznú Egyesület tagja immár hatodik alkalommal invitálta találkozóra a természet gyógyító patikája iránt érdeklődőket. Ezúttal a napjaink menedzser-betegségén

Az összetett receptúrák közül külön és büszkeséggel említette meg a csecsemők bőrét széles körben gyógyító Imhof- és Sáfár-féle babakenőcsöket, mint a dombóvári tudás- és kincsestár javait. Mindezstílszerűkörnyezetben, a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény Dr. Szőke Sándor termében hangzott el, ahol jelenleg a világhírnévre szert tett égés elleni szer, a Naksol és az Írix feltalálójának, Széles Lajosnak szentelnek kiállítást. A júniusi összejövetelen a bodza lesz a foglalkozás központi növénye.

Dr. Imhof Sándor gyermekorvos (1940-1987) Siklóson született, orvosi diplomáját Pécsett 1964-ben szerezte meg. 1970-ben költözött családjával Dombóvárra. A városban és környékén elkötelezett körzeti gyermek-gyógyító tevékenységet folytatott; 18 éven át tanított az Apáczai Csere János Szakközépiskola egészségügyi tagozatán.

Dr. Sáfár Lászlógyermekorvos (1926-2001) harmincegy éven keresztül praktizált Dombóváron, tevékenysége több ezer család körében ma is élő hagyomány, történelem. Tizenöt éven keresztül pedig a bölcsődei és szülőotthoni gondozást is naponta végezte. Szakmai erőfeszítései mellett elkötelezett munkát végzett a település társadalmi életének fejlesztésében is. 1994-ben Dombóvár Város Díszpolgára címet kapott. Nevét napjainkban a belváros egyik utcája is őrzi.

fotó és szöveg: dr. Kriston Vízi József


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!