Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Augusztus 03. 17:47, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Két embert élesztettek újra vízimentők a Balatonnál

Két embert élesztettek újra vízimentők a Balatonnál

Tihanyban egy férfit, Balatonlellén pedig egy nőt élesztettek újra a vízimentők szerdán - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője az MTI-vel.

Tar Mihály tájékoztatása szerint délelőtt 11 óra után lett rosszul egy 70 éves nő a balatonlellei strandon, akit egy vízimentő egy külföldi fürdőző segítségével kezdett újraéleszteni, majd bekapcsolódtak a mentésbe a vízimentők ábrahámhegyi sürgősségi mentőhajóján és a Gyermekmentő Alapítványtól érkező egységek, valamint az időközben helyszínre érkező mentőhelikopter személyzete is.

A nőt a közel egyórás vízparti újraélesztés után a helikopterben felszállás előtt másodszor is újra kellett éleszteni, majd a sikeres beavatkozás után mentőhelikopterrel vitték kórházba - tette hozzá Tar Mihály. A szóvivő szerint a nőről időközben kiderült, hogy néhány napja szívproblémákkal kezelték, és feltehetőleg rosszul lett a vízben.

Tihanyban ugyancsak a déli órákban strandolók figyeltek fel egy a vízen lebegő élettelen férfire. Az 50-60 év körüli férfit miután partra vitték, egy vízimentő rövid idő alatt újraélesztette, majd a tihanyi Rupert sürgősségi mentőhajó és a mentőszolgálat esetkocsijának személyzete stabilizálta állapotát, és mentőautóval kórházba vitték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során