Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Március 03. 15:24, péntek | Helyi

Kiállításmegnyitó – Négy évtized a természet szolgálatában

Kiállításmegnyitó – Négy évtized a természet szolgálatában

40 éves a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 28. számú Dombóvári Csoportja.

A Dombóvári Evangélikus Iskola Alapfokú Művészeti Iskolájának Klarinét Kvartettjével vette kezdetét az ünnepi rendezvény. Az ifjú tehetségek Meiszterics Lili Anna, Tóth Csenge, Tusnovits Tamara és felkészítő tanáruk, Kardos Tünde előadásában Robert Schumann A hazatérő vidám földműves és Edward MacDowell Vadrózsa című szerzeményét hallhatták a megjelentek.

Müller Ádám, a DKSZK igazgatója köszöntötte a vendégeket, s vállalta a műsorvezetői szerepet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 28. számú Dombóvári Csoportja 40 éves ünnepi eseményén.

Pintér Szilárd polgármester köszöntőjében kiemelte, örül, hogy felkérést kapott a jubileumi ünnepségre, és elmondhatta gondolatait, hangsúlyozta az egyesület szerepvállalását, kiemelkedő szakmai munkáját, példamutató törekvéseit.
„Az egyesület közösségépítő és közösségformáló tevékenysége elvitathatatlan, az ifjúságnevelő munkája pedig kiváló, erre nemes példaként szolgál a két táborhelyén megfordult szaktáborozók létszáma, a madarásziskolák szervezése, tanulmányi versenyek szervezése és lebonyolítása. A környezeti nevelés és a fenntarthatóság szellemiségében folytatott kiemelkedő munkájukat mi sem támasztja jobban alá, mint az, hogy szakmai munkájuk hatására több fiatal is hasonló felsőoktatási szakirányt választott magának pályaként, majd végezte el sikerrel a főiskolai, egyetemi képzést – ezen fiataloknak ma már a végzettségük vált a hivatásukká.” - fogalmazott a városvezető.

Pintér Szilárd polgármester bízik abban, hogy az egyesületben folytatott munka és a tagok természethez való hozzáállása továbbadható, s ha eljön az idő, annak értékéhez és híréhez méltó módon fogja tovább vinni a fiatalabb generáció.
Nagy Sándor, az egyesület szakmai vezetője vette át a szót, osztotta meg gondolatait a kerek évforduló alkalmával és invitálta a tárlat megtekintésére a szép számú közönséget.

Juhász Barnabás, a Dombóvári Evangélikus Iskola Alapfokú Művészeti Iskolája dráma és színjátszótagozatának növendéke Takáts Gyula Szülőföldem című versét mondta el.

A program a Majoros Galériában Nagy Sándor Védett területek és természeti értékek Dombóváron című előadásával folytatódott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.