Városlista
2023. február 4, szombat - Ráhel

Hírek

2022. December 02. 14:48, péntek | Helyi
Forrás: Fekete István Múzeum

Könyvadomány a családi könyvtárnak

Könyvadomány a családi könyvtárnak

November 29-én (kedden) tartották meg a kocsolai Dám Vadásztársaság tagjai a szokásos Trófea Mustrát Dalmandon, a Börcsök család birtokán.

Bodó Imre ny. agrármérnök több éve meghívott vendég, mint a család régi barátja. Még növényvédelmi felügyelőként 1991-ben ismerkedett meg az apával, Börcsök Péterrel, majd fiával Zoltánnal is. Tavaly adták át a család könyvtárát, az idén pedig az ún. vadászati könyveket bemutató kisebb termet.
Bodó Imre múzeumalapító még tavaly megígérte, hogy támogatni fogja az új kezdeményezést. 32 darab Fekete István könyvet, illetve egyesületi évkönyvet adott át Börcsök Zoltánnak egy emlékeztető táblával együtt.

Az adományozó többek között elmondta, hogy a nagy magyar írónknak 20 emlékhelye van országunkban. Készül a 21. és a 22. is a Szent János kórházban és Hatvanban. Megemlítette azt is, hogy Fekete István vadászott Tüskében, így nem kizárt, hogy az Eszterházy birtok pusztáin is.

Bodó Imre ígéretett tett arra, hogy a továbbiakban is fogja támogatni a dalmandi magánkönyvtárat.

Fekete István Múzeum Dombóvár

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 08:00, péntek | Helyi

Hidraulikus szerelőkosaras jármű bérelhető gépkezelővel

Korszerű, 18 méter emelőmagasságú, könnyített, teleszkópos gémmel és elforgatható kosárral rendelkező gépkocsi kölcsönözhető.

2023. Február 02. 10:42, csütörtök | Helyi

Az álmaiért úszott egészen Amerikáig

Bévárdi Zsófi egyik nagy álma teljesült 2019-ben, amikor a középiskola elvégzése után, tehetséges úszóként sikerült amerikai egyetemen, a nyugat-virginiai Fairmont State University pszichológia szakára felvételt nyernie.

2023. Február 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Petőfi 200 szavalóverseny Tolnában

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Vármegyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat kétfordulós szavalóversenyt hirdet

2023. Február 01. 09:46, szerda | Helyi

Már olvasható a Dombóvári Szuperinfó aktuális száma

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!