Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Október 20. 15:50, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Letartóztatásban egy házastársát és gyermekeit megölni szándékozó enyingi férfi

Letartóztatásban egy házastársát és gyermekeit megölni szándékozó enyingi férfi

A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és további bűncselekmények miatt indítványozta, a Székesfehérvári Járásbíróság pedig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki az alapos gyanú szerint október 13-án házastársát és két gyermekét akarta megölni Enyingen.

A főügyészség csütörtöki közleménye szerint a letartóztatásra azért volt szükség, mert tartani lehet a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, valamint az elkezdett bűncselekmény befejezésétől. Hozzátették, hogy a döntés fellebbezés miatt nem végleges.

A nyomozás adatai szerint a férfi otthonukban, szóváltást követően a házastársát megöléssel fenyegette, majd a hanyatt fekvő nőre ült, két kézzel a nyakát szorítva, később egy telefon töltőzsinórjával fojtogatta. A sértett aktív védekezése miatt a férfi még indulatosabbá vált és a két gyermekük megölését helyezte kilátásba, akiktől három mobiltelefont is elvett.

A gyermekek észlelték a történteket, és a házból elmenekültek, azonban a férfi a konyhából magához vett egy 20-25 centiméter pengehosszúságú konyhakést és utánuk indult, a nőt pedig bezárta a házba.

A feleség a lakásban talált egy segélyhívásra használható telefont és segítséget kért. A rendőrök a bejelentésre a férfit az ingatlan előtt elfogták, aki még a rendőrök előtt is a hozzátartozói megölésével fenyegetőzött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.