Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. December 03. 12:08, péntek | Bulvár
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti, fotó: facebook.com/MeghanDuchessOfSu

Másodfokon is pert nyert Meghan hercegnő

Másodfokon is pert nyert Meghan hercegnő

Másodfokon is megnyerte csütörtökön Meghan sussexi hercegnő a Mail on Sunday elleni sajtóperét.

Harry herceg felesége azért perelte a brit bulvárlapot, mert az évekkel ezelőtt közzétette egyik személyes levelét, amelyet édesapjához írt.

A vasárnapi brit tömeglap 2018-augusztusában, Harry és Meghan esküvője után három hónappal tette közzé a kézzel írt levelet.

A hercegi házaspár ezután nyújtotta be keresetét a Mail és kiadója, az Associated Newspapers ellen, azon a címen, hogy a lap törvénysértő módon tette közzé a levelet, és ezzel megsértette a magáninformációhoz fűződő jogot, a szerzői jogokat és a brit adatvédelmi törvényt is.

A londoni felsőbíróság nem sokkal a kereset benyújtása után, tárgyalás nélkül a hercegnő javára döntött, bírói végzéssel kimondva, hogy törvénysértő volt a levél egyes részleteinek közzététele. A bíróság azzal az érvvel döntött a tárgyalás nélküli végzés mellett, hogy az ügy teljesen egyértelmű, és nincs szükség perre.

Az első fokú bírói fórum emellett megtiltotta, hogy az Associated Newspapers fellebbezést nyújtson be, a kiadóvállalat azonban a londoni fellebbviteli bírósághoz fordult, azt követelve, hogy nyílt bírósági tárgyaláson, tanúk meghallgatásával szülessen döntés az ügyben.

A cég érvei között szerepelt, hogy Meghan egykori kommunikációs menedzseréhez, Jason Knaufhoz írt egyik levelében elismerte: számol azzal, hogy bármilyen írásos anyag, amelyet kiad a kezéből, nyilvánosságra kerülhet.

A hercegnő azonban a fellebbviteli bírósághoz benyújtott írásos nyilatkozatában azzal érvelt, hogy ez nem az édesapjához írt levelére vonatkozott.

A londoni fellebbviteli fórum csütörtökön Meghannak adott igazat, kimondva: nehéz elképzelni, hogy egy teljes körű bírósági tárgyaláson olyan súlyú bizonyítékok kerüljenek elő, amelyek gyökeres változást okoznának az ügy megítélésében.

A végzés szerint az első fokon eljáró bíró helyesen állapította meg, hogy jóllehet a hercegnő által édesapjához írt levél egy nagyon kis részletének közlése még helyénvaló lehetett volna, de szükségtelen volt a személyes levél nagy részének nyilvánosságra hozatala.

Brit sajtóértesülések szerint Thomas Markle, Meghan Mexikóban élő 76 éves édesapja felajánlotta, hogy tanúskodik a perben - ám nem leánya, hanem a brit lap mellett.

Thomas Markle több mint három évtizede elvált lánya édesanyjától, jó ideje nem tart kapcsolatot Meghannal, és soha nem volt problémamentes a házaspárhoz fűződő viszonya sem. Markle még Meghan és Harry Windsorban rendezett esküvőjén sem volt ott, így Meghant Harry édesapja, Károly trónörökös kísérte az ősi királyi rezidencia Szent György-kápolnájának oltárához.

Harry herceg - II. Erzsébet királynő unokája - és amerikai felesége folyamatosan a világsajtó érdeklődésének középpontjában áll, különösen azóta, hogy a házaspár csaknem két éve felhagyott a brit királyi család magas rangú tagjaként ráháruló hivatalos feladatok ellátásával, és első gyermekével, Archie Harrison Mountbatten-Windsorral együtt Kaliforniába költözött.

Címkék: másodfok, meghan, per, sajtóper

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.