Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2019. Július 04. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Megjelent a Fekete István Kulturális Egyesület 22. évkönyve

Megjelent a Fekete István Kulturális Egyesület 22. évkönyve

A civil szervezet alapszabályában (1996) rögzítették a 21 főalapító tag döntését, mely értelmében minden évben megjelentetik emlékkönyvüket és kiírják a Fekete István és én c. rajzpályázatot.

A legutóbbi tisztújításkor pedig bővítették a feladatokat, elhatározták, hogy kirándulásokat szerveznek azokra a településekre, ahol az író élt, vagy huzamosabb ideig tartózkodott. Felkeresik az emlékhelyeket, kapcsolatokat ápolnak az ottani helytörténészekkel.

A kiadványt a tagok térítésmentesen kapják meg, így az emlékkönyv eljut Budapesten át Debrecenig és Kaposváron át Szombathelyig, öregbítve az egyesület és a múzeum jó hírnevét. De a város és a városkörnyék falvainak hírnevét is propagálják, mert a kulturális rendezvényekről tudósításokat olvashat az érdeklődő.
Az évkönyvet megkapják az intézmények, könyvtárak és az egyesületet támogató személyek, szervezetek is. Így az eddig megjelent kötetek 4000 oldalnyi anyagát kézbe vehetik a helytörténészek, az író életét és munkásságát kutatók, a diplomamunkát író diákok stb.

A most megjelent kiadványban is olvashatunk az elmúlt év eseményeiről, újabb Fekete István-emlékhely avatásáról, a íróval és a természettel kapcsolatos írásokról, a legfrissebb .kutatások eredményeiről, pályázatokról, a múzeum gazdagodásáról, emléktáblák, szobrok avatásáról, falunapokról stb.
Számos színes fénykép melléklet gazdagítja a kiadványt.
A nyomdai munkákat nagy megelégedésükre a helyi Szecsox Nyomdaipari Kft. végezte el.

Fekete István Kulturális Egyesület Dombóvár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.