Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Július 31. 20:11, vasárnap | Helyi
Forrás: Sásd és Vidéke

Megújult a főútvonalak sásdi csomópontja

Megújult a főútvonalak sásdi csomópontja

Felújították és átalakították a Sásdon találkozó 66-os és a 611-es főútvonalak kereszteződését. A beruházás közel 85 millió forintnyi EU-s és magyar állami pályázati támogatásból valósult meg - írja a Sásd és Vidéke.

A fejlesztés az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Dunántúli Regionális Operatív Programjából részesült támogatásban. A sásdi önkormányzat pályázatának célja a gyalogosátkelés biztonságos feltételeinek megteremtése és a forgalmi csomópont keresztmetszetének és áteresztőképességének bővítése volt.

A beruházás eredményeként megépült három új gyalogátkelőhely, négy akadálymentes buszöböl, három kanyarodósáv a forgalomkapacitás bővítésére, három irányban új forgalomszabályozó lámpa (amely valamiért mostanában sárgán villog - a szerk.), valamint a teljes csomópont új burkolata. A Kaposvári utcában hulló csapadékot a felszín alá épített csatornába terelték, mivel az utca páros oldalának régi vízelvezetője az erős teherforgalom miatt szinte összenyomódott.

A kivitelező a sásdi telephellyel rendelkező Soltút Kft. volt. A cég a rendelkezésére álló csupán két hónap alatt teljesítette a vállalásait, és bár maradtak hiányosságok, ezeket a cég pótolja.

Az építkezéssel párhuzamosan több mint 400 méternyi ivóvíz nyomóvezetéket cseréltetett ki az önkormányzat. Erre azért volt szükség, mert a régi eternit csővezeték közvetlenül a főútvonal mellett haladt és az erős forgalomterhelés, valamint a vezeték előrehaladott kora miatt gyakori volt a csőtörés a városközpontban.

Címkék: sásdi csomópont

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.