Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Március 05. 12:46, vasárnap | Helyi

Munkahelyteremtés, útjavítási munkák és a gunarasi tábor felújítása – ülésezett a képviselő-testület Dombóváron

Munkahelyteremtés, útjavítási munkák és a gunarasi tábor felújítása – ülésezett a képviselő-testület Dombóváron

Február utolsó napján 21 napirendi pontot tárgyalt a grémium.

Zárt ülésen döntöttek a 2023. évi városi kitüntetésekről, összesen 15 díj kerül átadásra április 1-jén, a Városi Gálán.

A sportszervezetek és civil szervezetek által benyújtott idei támogatási pályázatokról döntöttek a Sporttanács és Civil Tanács javaslata alapján. A civil keretre 22 szervezet adott be igényt, míg a sportszervezeteknél a korábbi tendenciát követve – 2021-ben 30 millió, 2022-ben 40 millió – idén szintén 10 millió forinttal több, azaz 50 millió forint került felosztásra a 23 sportszervezet között. Dombóváron kimagasló az utánpótlás-nevelés elismerése, az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a feladatra, évről-évre javítja az infrastruktúrát és a sportkörülmények javítására is magasabb összeget fordítanak a támogatások mellett – emelte ki Pintér Szilárd polgármester.

Az évekkel ezelőtt bezárt és elhanyagolt gunarasi gyermek- és ifjúsági tábor felújításáról is döntött a testület, tízmillió forintot különítettek el a megvalósításra. Az infrastruktúra és a körülmények korszerűsítése után május 1-jével kínálja majd elsősorban nevelési és oktatási intézményeknek a tábori szálláshelyet az önkormányzat.

Támogató döntés született az önkormányzat tulajdonában lévő, Arany János téri ingatlan 3 évre történő bérbeadására munkahelyteremtés céljából. A tervek szerint az ingatlan felújítása után, amely 4-5 hónapot vesz igénybe, 25 fő foglalkoztatását fogja biztosítja a vállalkozó.

A közút javítási munkálataihoz kapcsolódó beszerzés is lezárult, a vállalkozóval hamarosan aláírásra kerül a szerződés és megkezdődnek városunkban az útfelújítási, karbantartási munkák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.