Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Április 14. 13:54, péntek | Belföld
Forrás: mti

Pofátlan(tan)ítás: Több százszor bírságoltak a rendőrök három hónap alatt

Pofátlan(tan)ítás: Több százszor bírságoltak a rendőrök három hónap alatt

Több száz bírságot szabtak ki a rendőrök szabálytalan autósoknak az év első három hónapjában a \"Pofátlan(tan)ítás\" ellenőrzések során - tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a BRFK civil jellegű, kamerás járművekkel is ellenőrzi a forgalmat, hogy kiszűrjék a másokra veszélyt jelentő, illetve kirívó szabálysértéseket elkövető közlekedőket.

Az ellenőrzések során 19 járművezetőt állítottak elő, kilencet elfogtak, valamint 23 esetben büntető, 31 esetben szabálysértési feljelentést tettek.

A rendőrök 313 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot többek között a tilos jelzésen áthaladás, a kötelező haladási irány megszegése, vagy a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

Helyszíni bírságot 461 esetben szabtak ki vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használat, záróvonal átlépés, buszsáv jogosulatlan használat, irányjelzés elmulasztása és útburkolati jel figyelmen kívül hagyása, valamint elsőbbségi szabály megszegése miatt.

A közlemény szerint az akciót a BRFK a jövőben is folytatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére