Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2012. Április 19. 07:07, csütörtök | Külföld
Forrás: OrintPress

Svájc tovább szigorít

Svájc tovább szigorít

Nem tartott sokáig az IMF jobb világgazdasági prognózisára emelkedő tőzsdei hangulat. Szerda kora délutánra ismét csökkeni kezdtek az európai tőzsdeindexek, ezzel párhuzamosan pedig a magyar börze is.

A forint euróval szembeni árfolyama ismét a 297-es szint felett ingázik, míg a svájci frankot 247 és 248 között jegyzik. Ha már Svájc. A helvét jegybank tovább szigorította az alkalmazottai tőkepiaci műveleteit korlátozó szabályokat.

Minden alkalmazottjára kiterjesztette azt a rendelkezést, hogy 20 ezer frank fölötti valutaügyleteikre előzetes jóváhagyást kell kérniük. Sőt, az alkalmazottak magánemberként végrehajtott pénzügyi műveleteinek ellenőrzésére és felügyeletére külön osztályt alakítottak. A szigorításokat az után vezették be, hogy a bank korábbi elnöke, Philipp Hildebrand januárban lemondásra kényszerült, miután kiderült, hogy a felesége 60 ezer frank profitra tett szert egy devizavásárláson. Mindezt annak köszönhetően, hogy két nappal később a Svájci Nemzeti Bank beavatkozott a devizapiacon. A bankelnök tagadta, hogy a felesége belső információval élt volna vissza, a profitot pedig jótékony célra átutalta. Annak az - egyelőre meg nem nevezett - személynek, aki az ügyet kiszivárogtatta, ugyanakkor felmondtak, és rövidesen büntetőperben kell felelnie tettéért. Megsértette ugyanis a svájci banktitokra vonatkozó rendelkezést.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.

2024. Június 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.