Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. November 14. 14:17, hétfő | Helyi
Forrás: Erdősné Fedeles Zita, APOK Belvárosi Általános Iskola

Öt belvárosis diák érdemelte ki a Tolna Megye Talentuma Díjat

Öt belvárosis diák érdemelte ki a Tolna Megye Talentuma Díjat

A „Tolna Megye Talentuma” díjátadó ünnepségre Szekszárdon került sor november 10-én. Az elismerésben az elmúlt tanévben megyei tanulmányi versenyen első helyezést elért általános és középiskolai tanulók részesülhettek.

Képünkön balról jobbra: Bódis Péterné, Szórádi Zsófia, Varga Tünde, Zelcsényi Zsófia,
Dr. Kovács Antal, Riba Eszter, Süveges Sára és Erdősné Fedeles Zita

A Tolna Megyei Önkormányzat, az Eötvös József Pedagógiai Szolgáltató és a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium meghívásának tettek eleget az Apáczai Oktatási Központ Bel-városi Általános Iskola Tagintézményének legkiválóbb diákjai és felkészítő tanáraik.

Dr. Puskás Imre, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy a jövő társadalmának, oktatási rendszerének nagy feladata a tehetségek felismerése és kibon-takoztatása. Természetesen segítő családi háttér nélkül mindez elképzelhetetlen.

A paksi származású dr. Kovács Antal olimpiai és világbajnok cselgáncsozó méltatta a tanulók kiemelkedő teljesítményét, s a tehetség érvényre jutásának, kiteljesítésének lehetőségeit vázolta saját példáján keresztül is.

A tavalyi tanévben megrendezett Simonyi Zsigmond megyei helyesírási verseny élén a 8. évfolyamosok közül Riba Eszter végzett. A tehetséges lány felkészülését Erdősné Fedeles Zita irányította. Ugyanezen verseny és a Lotz János szövegértési és helyesírási verseny élén a 7. évfolyamosok között Szórádi Zsófia diadalmaskodott. A sokoldalú tehetséget Bódis Péterné segítette. A díjkiosztón is fellépő, magyar népdalokat előadó Süveges Sára (5. évf.), Zelcsényi Zsófia (7. évf.) és Varga Tünde (7. évf.) a „Tiszán innen, Dunán túl” népdaléneklési verseny győzteseit Bódis Péterné segítette a felkészülésben.

A gyerekeket mentoráló pedagógusok arany CD-t és oklevelet vehettek át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.