Városlista
2022. december 9, péntek - Natália

Hírek

2022. Október 05. 11:00, szerda | Helyi

Tizennégy napirendi pontot tárgyalt a dombóvári képviselő-testület

Tizennégy napirendi pontot tárgyalt a dombóvári képviselő-testület

Tárgyalták az energiamegtakarítást célzó intézkedések körét, a Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtással összefüggő rendelet módosítását is.

A dombóvári Képviselő-testület tizennégy napirendi pontot tárgyalt szeptember 30-án.

Dombóvár városvezetése nem növeli a lakosság terheit.

Tárgyalták az energiamegtakarítást célzó intézkedések körét. A költséghatékonyság miatt a legfontosabb döntéseket az önkormányzat tulajdonában lévő intézmények üzemeltetésében kell meghozni október 15- ig a vezetőknek, illetve a hivatal működési, nyitvatartási rendjét is érinteni fogják az intézkedések, továbbá a közvilágítás esetében is lesznek változások. Már biztos, hogy a karácsonyi díszvilágítás nem lesz kihelyezve. Pintér Szilárd polgármester hangsúlyozta, hogy a háborús helyzet többletterheit nem kívánják a lakosságra tovább hárítani.

A képviselők döntöttek a végleges Fenntartható Városfejlesztési Stratégia elfogadásáról a nyár végi második társadalmasítási kör és a Tolna Megyei Önkormányzat véleményezési folyamata után. A határozat elfogadása Dombóvár fejlődése szempontjából kiemelten fontos mérföldkőnek tekinthető, hiszen a továbbiakban az irányító hatósághoz kerülnek a fejlesztési célokat, projektterveket, forráskeretet tartalmazó dokumentumok. Pintér Szilárd polgármester bízik a kormány hatékony munkájában, s hogy a következő hét évre vonatkozó uniós forrásokból a tervezett település szintű fejlesztések megvalósulhatnak.
Ismét csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez Dombóvár. Az erre vonatkozó döntés szintén a legutóbbi ülésen született meg, a pályázó, feltételnek megfelelő diákok havonta 10 000 forint támogatást fognak kapni.

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtással összefüggő rendelet módosításáról is tárgyaltak, amely szolgáltatás az idősek ellátásában tölt be fontos szerepet. A házi segítségnyújtásban alkalmazott készülékek cseréje időszerűvé vált, az új segélyhívó készülék már alkalmas a kétirányú kommunikációra. A korszerűsítésnek köszönhetően gyorsabban és hatékonyabban tudnak azonnali ellátást, több esetben életmentő beavatkozást eszközölni a szakemberek. A változásokkal kapcsolatos tájékoztatót az érintettek meg fogják kapni, a testület döntése értelmében a szociálisan rászorulók támogatást igényelhetnek a készülék térítési díjának kifizetésére. Szükség szerint az ellátottak körének bővítésére is van lehetőség.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 09. 15:38, péntek | Helyi

Emelték a tétet a dombóvári tűzoltók

22 emeletet kellett leküzdeni a dobogó legfelső fokához.

2022. December 08. 09:25, csütörtök | Helyi

Rengeteg csillogó szempár várta a Mikulást és a Bolhazsák zenekar koncertjét

A legkisebbek szüleikkel együtt várták a Mikulást december 6-án kora délután.

2022. December 07. 13:36, szerda | Helyi

Dombóvár szervezi a Szívegyesületek Országos Találkozóját 2023-ban

Az egyesület nagy lelkesedéssel kezdte meg a munkát. A sportesemény 2023. augusztus 25. és 27. között kerül megrendezésre, közel háromszáz résztvevővel.

2022. December 07. 08:12, szerda | Helyi

Ajándékot kaptak a szabályos autósok

Mikulásnapi meglepi Dombóváron.