Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Június 14. 09:03, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Több baleset is történt Tolnában az esős időben

Több baleset is történt Tolnában az esős időben

A napokban több olyan baleset is történt Tolnában, ahol a sofőr az esős időben nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességet.

06. 11-én, egy autós Dombóváron, a Vörösmarty utcában közlekedett a Köztársaság utca irányába. A kereszteződéséhez érve a részére utasítást adó Állj! Elsőbbségadás kötelező jelzőtábla vonalában megállt, majd megkezdte a jobbra kanyarodást.

Mint mondta, abban az időpontban heves zivatar volt, gépkocsijának az üvegein kívülről nagy mennyiségű esővíz folyt le, belülről az üvegek párásodtak, így látását korlátozták. Emiatt későn észlelte az előtte elhaladó kocsit és a hátuljának hajtott. Az ütközés ereje a szabályosan közlekedő autót egy, az út jobb oldalán levő villanyoszlopnak lökte. A balesetben senki nem sérült meg.

Szintén 11-én, a 61-es főúton is történt egy baleset. Egy autós Tamási irányába, közlekedett. Mivel haladási sebességét nem az esőtől nedves útburkolatnak megfelelően választotta meg, a 76-os kilométerszelvénybe érve egy balra ívelő, hosszan elnyúló kanyarba, megcsúszott, sodródni kezdett, majd a szemközti árokban felborulva állt meg.

06. 12-én délelőtt az 55-ös út 114-es kilométerszelvényében egy Bátaszék felől Baja felé közlekedő kamion tért le az útról. A sofőr nem az út és időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét. Egy erősen balra ívelő kanyarban, áttért a szemközti forgalmi sávba ahol az útpadkára hajtott. Megpróbált visszakormányozni, de a manőver során elvesztette uralmát a szerelvény irányítása felett és az útról lehajtva a mezőgazdasági területen állt meg.

Fél órával később Cikó közelében, az 56102-es számú mellékút és az AS439 számú vasúti átjáró szintbeli kereszteződésben történt baleset. Egy autós Cikó irányából Bonyhád felé haladt, amikor egy jobbra ívelő kanyarban a sebesség nem megfelelő megválasztása miatt a nedves felületű úttesten fékezett, elvesztette uralmát a kocsi irányítása felett, majd a fénysorompónak ütközött.

Most ugyan egyik balesetben sem történt személyi sérülés, de történhetett volna!

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy tekintettel a megváltozott időjárási körülményekre, a látási -és útviszonyoknak megfelelően válasszák meg a sebességet, esős időben vezessenek óvatosabban!

……hogy mindenki hazaérjen!

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:27, péntek | Helyi

Kihirdették a helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújítására kiírt pályázat nyerteseit

Dombóvár Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága elbírálta a helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújítását szolgáló, vissza nem térítendő önkormányzati támogatásra benyújtott pályázatokat.

2024. Július 18. 14:06, csütörtök | Helyi

Európa bajnokságon versenyeznek a dombóvári kölélugrók

A JUMPERS Dombóvári Kötélugró Sportegyesület 9 versenyzővel, 18 versenyszámban méri össze tudását Európa legjobbjaival.

2024. Július 17. 11:45, szerda | Helyi

Az extrém balesetek napja volt

A nyári hőségben a vármegye útjain július 16-án egyetlen nap alatt nyolc baleset is történt. Négy esetben sérüléssel végződtek az ütközések. Mindegyik alkalommal kétkerekűek vezetői voltak érintettek.

2024. Július 16. 08:36, kedd | Helyi

A hőség sem volt akadálya a Balaton körüli retro kismotorozásnak

Az elmúlt hétvégén 8. alkalommal motoroztuk körbe a Balatont a féltve őrzött kis retro motorokkal, túlnyomó részben Babettákkal - számolt be a túráról a dombóvári szervező, Balogh László.