Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Június 06. 14:37, kedd | Belföld
Forrás: mti

Több mint 150 millió forintnyi hamisított terméket, köztük LEGO-játékot foglalt le a NAV

Több mint 150 millió forintnyi hamisított terméket, köztük LEGO-játékot foglalt le a NAV

Hamis LEGO-játékot, szabadidőruhákat és partiszetteket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a 153 millió forint értékűrakományra az M43-as autópályán egy bolgár rendszámú kamionban ellenőrzésekor bukkantak.

A NAV munkatársai a Krak-éri pihenőhelyén állították meg a Görögországból érkező teherautót, amely fennakadt a kockázatelemzésen. A raktérből ledlámpák, párnák, kések, úszósapkák és papíráruk között az eredeti LEGO-hoz a megtévesztésig hasonló, 180 darab játék, 330 "Palm Angels" feliratos szabadidőruha-szett, valamint a Wednesday horrorkomédia szereplőinek fotóival díszített, 17 ezer partikészlet került elő - sorolták.

A játékokról és a többi áruról is megállapították, hogy az eredetinél szemmel láthatóan is jóval silányabb minőségűek.

Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi termék hamisított, amely a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül került forgalomba.

A NAV pénzügyőrei a mintegy 18 ezer hamis árut lefoglalták, és iparjogvédelmi, valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt eljárást indítottak - olvasható a közleményben.

Címkék: hamis áru, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.