Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Augusztus 19. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Tömeges szabálytalanságok a földnyilvántartásban - eddig 60 ezer szerződést néztek át

Tömeges szabálytalanságok a földnyilvántartásban - eddig 60 ezer szerződést néztek át

Szántó helyett néha útra, csatorna helyett erdőre bukkantak az állami földek helyszíni ellenőrzésein a Nemzeti Földalap munkatársai azon a nagyszabású vizsgálatsorozaton, amelyet nemrég tartottak.

Farkas Imre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta: az állami földek nyilvántartásában a szakértők eddig 60 ezer szerződést néztek át, és a legkülönfélébb szabálytalanságokat tárták fel. A földszerződéseket felülvizsgálják.

Farkas Imre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta: több mint 25 ezer ingatlan nem is szerepel a Nemzeti Földalap vagyonnyilvántartásában.

A földalap képviselői a formálódó új birtokpolitikájával kapcsolatban azt mondták: a Nemzeti Földalap októberig 65 ezer hektárnyi állami földre kötne bérleti szerződést pályázatokon keresztül. A Magyar Rádió megtudta, hogy a földalapnál felülvizsgálják az előző kormányzati ciklus alatt kötött földszerződéseket is, a vizsgálatokat pedig 1014-ig bizonyosan le is zárják.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: föld

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni