Városlista
2023. április 2, vasárnap - Áron

Hírek

2011. Február 04. 21:55, péntek | Helyi
Forrás: www.tolnamegye.hu

Új igazgató a Móra élén, a megye fontolgatja az átszervezést

Új igazgató a Móra élén, a megye fontolgatja az átszervezést

A tavaly december 15-én korengedményes nyugdíjba vonult Krauss Péter helyett átmenetileg Pallos Márta vezeti a Tolna Megyei Önkormányzat Móra Ferenc Általános Iskoláját. A fenntartó gondolkodik a sajátos nevelési igényű tanulókkal fogla

Krauss Péter – aki korábban évekig Dombóvár társadalmi megbízatású alpolgármestere volt, jelenleg pedig maga is a megyei önkormányzat képviselője – a jogszabályok adta lehetőségével élve kérte korkedvezményes nyugdíjazását még 2010 végén. Mivel a feltételeknek megfelelt, a megyei önkormányzat előbb helyt adott kérésének, majd a speciális iskola vezetésével január 21-én Pallos Mártát, a korábbi igazgatóhelyettest bízta meg július 1-jéig.

A Szabadság utcai intézmény fenntartója egyelőre azért nem ír ki pályázatot az igazgatói posztra, mivel jelenleg is tárgyalásokat folytat a Móra átszervezéséről. A közoktatási törvény szerint amennyiben a lépésre már a következő tanévtől kezdődően sort akar keríteni a megyei önkormányzat, úgy az erre vonatkozó döntést legkésőbb május utolsó munkanapjáig – idén ez 31-ikére esik – meg kell hozniuk a képviselőknek.

Írásunk a www.tolnamegye.hu oldalon megtalálható előterjesztések és határozatok alapján készült. Képünk a Móra Ferenc Általános Iskola szervezeti és működési szabályzatából származik.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 31. 21:21, péntek | Helyi

Hét év után ismét elindult az Ötórai tea beszélgetéssorozat

Miszlai József tanár urat Markovits Magdolna - volt kollégája - kérdezte gyerekkoráról, iskolás éveiről és a szakmáról.

2023. Március 31. 12:00, péntek | Helyi

Három héten belül a harmadik balesetet okozta a dombóvári autós

A 75 éves dombóvári sofőr legutóbb egy parkoló autónak tolatott neki.

2023. Március 31. 09:00, péntek | Helyi

Környezetvédelmi programjukat mutatták be a Szivárvány Óvoda óvodapedagógusai

A dombóvári Szivárvány Óvoda óvodapedagógusai Szekeresné Hodnik Boglárka és Kovácsné Kollár Ágnes a Katolikus Pedagógiai Intézet meghívására tartottak előadást Budapesten március 23-án.

2023. Március 30. 12:00, csütörtök | Helyi

A nappalijában termesztett kábítószert egy férfi Vásárosdombón

Kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként a komlói rendőrök azt a férfit, akivel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy az otthonában kábítószert termeszt.