Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. November 08. 22:25, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Vádemelési javaslat volt dombóvári iskolai vezetők ellen

Vádemelési javaslat volt dombóvári iskolai vezetők ellen

Vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség a dombóvári Herceg Eszterházy Miklós - korábban 516. sz. Ipari - Szakképző Iskola volt vezetőinek ügyében indított nyomozást.

A korábbi igazgatót és helyettesét hivatali visszaéléssel gyanúsítják - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) kedden az MTI-vel.

A főkapitányság bűnügyi osztályának tájékoztatása szerint Vida János és helyettese, Urbánné Patkás Márta 2007-től 2009-ig egy kétéves képzésben részt vevő diáknak úgy igazolta az iskola elvégzését, hogy a félévi vizsgákon nem jelent meg. A diák Urbánné Patkás Márta lánya volt.

A nyomozóhatóság szerint az iskola vezetője a hivatali visszaéléssel közokirat-hamisítást is elkövetett. Urbánné Patkás Mártát folytatólagosan elkövetett csalással is gyanúsítják, mert akkor is elszámolta a tanórák megtartását, amikor az iskolától távol volt.

A meggyanúsított igazgató 2010-ben nyugdíjba vonult, helyettese, aki 2011. júliusig megbízott igazgatója volt az intézménynek, jelenleg az iskola pedagógusa.
Az ügyben 2010. júliusban az önkormányzat fegyelmi vizsgálatot indított, de a büntetőeljárás jogerős lezárásig felfüggesztették.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.