Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Kaposmenti Társulás

Felújították a Döbröközi Mesevilág Óvodát

Az energetikai fejlesztés hatására hatékonyabbá válik a 100%-ban önkormányzati tulajdonú intézmény energiafelhasználása, csökken a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátása.

2018.08.31.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Döbröközi Mesevilág Óvoda épület energetikai szempontból messze elavult, az elégtelen nyílászárók és falazatok okozta energiaveszteség jelentős többletköltséget rótt a fenntartóra, fűtési energiafogyasztása jelentősen magasabb volt a hasonló intézményeknél tapasztalhatónál. Az energetikai fejlesztés hatására hatékonyabbá válik a 100%-ban önkormányzati tulajdonú intézmény energiafelhasználása, csökken a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátása, továbbá hazai megújuló energiaforrások használata fokozódik.
A támogatás összege – amely teljes mértékben vissza nem térítendő – 84,46 millió forint.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A 84,46 millió forint európai uniós támogatás segítségével teljes körű felújítás történt a Döbröközi Mesevilág Óvoda épületénél.
A projekt megvalósítási helyszíne Döbrököz, Ifjúság utca 6, amely 100%-ban önkormányzati tulajdonú épület. Az épület önkormányzati fenntartású óvodaként működik. Így a tulajdonos, a fenntartó és az üzemeltető is egy személyben Döbrököz Község Önkormányzata, amely egyben a pályázó is.
Közvetett cél volt, hogy a jelenlegi épületet egy korszerű a mai hőtechnikai és energetikai előírásoknak megfelelő színvonalra fejlessze az önkormányzat. A projekt keretében homlokzati hőszigetelés, külső nyílászáró csere, födém hőszigetelés, fűtés-, használati meleg víz-ellátás korszerűsítése készült, valamint napkollektoros rendszer került felhelyezésre, kiépítésre. Ezzel a korszerűsítéssel együtt az épület komplex akadálymentesítése is megtörtént.
A fejlesztés eredményeként, illetve a megújuló energia (napkollektor) alkalmazásával az üzemeltetési költségek kevesebb, mint felére csökkennek a jövőben.
A projektről bővebb információt a www.dobrokoz.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Farkas Edit polgármester
Elérhetőség telefonszám: 06-74-435-144/12
e-mail cím: hivatal@dobrokoz.hu