Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Programok | Előadás

Nagy Sándor: A Túzoktól a szalakóták védelméig

Márc. 01. Pén 17:00
Dombóvári Művelődési Ház | Tolna, Dombóvár

Az előadáson megtudhatja, hogy mi okozta a túzok, a rétisas, a parlagi sas, a kékvércse, a fehér gólya, a gyöngybagoly, a kerecsensólyom és szalakóta állományának rohamos csökkenését hazánkban.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 50 éves jubileuma alkalmából a helyi csoport több előadást, terepi programot, kiállítást és nyílt napot rendez 2024-ben.

A helyi csoport éves munkájának bemutatása (február 2-án), majd Madagaszkár sziget élővilágának, kiemeleten a madárvilágának bemutatása után (február 16-án), harmadikként az MME legsikeresebb fajvédelmi programjainak eredményeiről lesz szó.

Az előadáson megtudhatják, hogy mi okozta a túzok, a rétisas, a parlagi sas, a kékvércse, a fehér gólya, a gyöngybagoly, a kerecsensólyom és szalakóta állományának rohamos csökkenését hazánkban.

Gyönyörű képeket láthatnak a fokozottan védett fajokról, sok-sok információt hallhatnak az állománycsökkenés okairól, a védelmi megoldásokról, több száz lelkes madarász évtizedes kitartó kutató és védelmi munkájáról.

Természetesen lesz szó az EON, a vadászok, az erdészek, a földtulajdonosok szemléletében történő változásokról is, ami nélkülözhetetlen volt a látványos eredményekhez.

A természetben minden mindennel összefügg, bárhol beavatkozik a rendszerbe az ember annak rövidebb vagy hosszabb távon negatív, ill. pozitív következménye lesz.
A bemutatott nyolc faj esetében sok példát láthatnak erre.

Sok szeretettel várják az előadásra az MME tagokat, a madarak iránt érdeklődőket, családokat, vadászokat, gazdálkodókat, erdő, rét, művelt területek tulajdonosait.

Dombóvári Művelődési Ház

Tolna, Dombóvár